Du søte førjulstid

I dag starter juleferien her på PMF, og vi har lagt bak oss et innholdsrikt og spennende første semester på MatLyst. Den siste perioden har naturlig nok dreid seg om juleforberedelser. Mye søtt og godt, men også tradisjonell julemat har blitt tryllet fram på skolekjøkkenet.

Vi startet med produksjon til skolens store julelunsj, som ble avholdt tirsdag i denne uka. Vårt bidrag var hjemmelaget leverpostei, lammerull, sylterull og sursild.

I år hadde vi på MatLyst tatt på oss å lage all julebaksten til årets julefest på skolen. Vi har bakt lefse, sjakkruter, goro, kokosmakroner, kolakaker, berlinerkranser og risboller. Det blir 7 slag det!

Vi har også hatt pepperkakelandsby som prosjekt i førjulstida. Da fikk vi brukt både kreativitet og lekenhet i arbeide med landsbyen, som har stått i matsalen og spredd god lukt og julestemning i hele desember.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Da dette prosjektet var i havn, tok vi oss en tur til Trondheim for å se på pepperkakebyen som var utstilt i Byhaven. Det var en skikkelig fin og stemningsfull utstilling, og en fin dag i byen.

Vi har også hatt konfekt og spiselige julegaver på timeplanen. Vi har laget fløtekarameller, melkesjokoladetrøfler, tyrkiske gelefrukter, marsipan, brente mandler og rissjokolade. Så får dere der hjemme vente å se om det er noe igjen til å legge under treet på juleaften.

Som juleavslutning på linja, hadde vi på tirsdag pepperkakeverksted hjemme hos Sissel. Vi kjevlet, spiste deig, trykket ut figurer, hørte på julemusikk og pyntet med melis og nonstop. En skikkelig kosedag!

Vi ansatte på linja vil gjerne si takk til de flotte elevene våre for arbeidsinnsatsen, gleden, interessen dere viser hver dag, og det gode fellesskapet dere har skapt. Denne høsten og førjulsvinteren har vært full av gode opplevelser og masse god mat . Vi gleder oss til fortsettelsen!

Da gjenstår det bare å ønske alle der ute en riktig god jul fra oss på MatLyst.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s