Vår første linjetur.

Tirsdag 17.september var det en forventningsfull gjeng som tok plass i skolens buss. Da skulle vi nemlig vi på MatLyst dra på vår første linjetur dette skoleåret.

Med Toril som sjåfør, tok vi først turen til Inderøya, hvor vi besøkte flere lokalmatsprodusenter på «Den gyldne omvei». Vi startet på gartneriet Ystgård, hvor vi kjøpte med oss det vi trengte av grønnsaker til resten av turen. Deretter dro vi til Gangstad gårdsysteri, som er kjent for sine gode oster. Der ble vi godt tatt imot, og vi ble servert smaksprøver av både egenprodusert is og ost. Etter dette, dro vi til Inderøy slakteri for å kjøpe den lokale spesialiteten Inderøysodd og skjenning. Dagen på Inderøya ble avsluttet med et besøk på kafeen E@.IMG_1886

Etter en lengre kjøretur på litt utfordrende veier, kom vi etter hvert fram til det endelige reisemålet; Kråkøya i Roan kommune på Fosen. En perle i havgapet, hvor vi skulle tilbringe de neste to dagene. Da vi kom fram hadde det blitt kveld, så vi rakk ikke så mye mer enn å spise sodd, og komme oss i orden i huset.

 

På onsdag våknet vi til et litt rufsete vær, men det forhindret ikke oss fra å ta turen i fjæra for å skaffe oss lunsj. Det ble sanket tang og strandsnegler, og vi hadde også med oss et par ivrige fiskere som sørget for en smak av småsei til lunsjen.

 

Etter en tur på øya, og trivelig sosialt samvær, var det klart for tilbereding av taco.

 

På torsdag var det hjemreisedag. Etter at vi hadde pakket oss inn i bussen, gikk turen til Åfjord, hvor vi hadde pizzapause.

 

Takk for en fin tur til en herlig gjeng! Dette lover godt for resten av året.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s