Et år med opplevelser, fellesskap og personlig utvikling.

Dette er Emilie, 18 år fra Trondheim. Emilie var elev ved linja MatLyst- Italia ved Peder Morset folkehøgskole skoleåret 2018/2019. Skolen ligger i Selbu i Trøndelag, og har 68 elevplasser hvorav 40 er forbeholdt elever med lettere utviklingshemming. De resterende 28 plassene er for elever uten utviklingshemming, og Emilie hadde en av disse plassene. På MatLyst-Italia har Emilie og de andre elevene fått boltre seg på et helt nytt og moderne skolekjøkken. Linjetilbudet er allsidig, med emner som; Matauk, tradisjonsmat, verdensmat og det italienske kjøkken.

IMG_9925Da Emilie startet på PMF, hadde hun fullført VG2 i barne-og undgdomsarbeiderfaget. Emilies plan for framtida , er å jobbe med mennesker, fortrinnsvis barn og unge med funksjonshemming. På linja MatLyst-Italia fikk Emilie dyrket sin interesse for matfaget, samtidig som hun fikk være endel av et helt unikt elevmiljø.

Dette sier Emilie:

» Året på PMF har gitt meg nye erfaringer med det å jobbe sammen med andre ungdommer med ulike forutsetninger. Et av målene mine for året var å tørre å stå mer fram, og på linja har jeg fått lære mye nytt innenfor matfaget, samtidig som jeg har fått trening i å ta ledelse, og instruere andre. Året her har gjort meg mer sikker i valg av retning framover.»

IMG_1399
Her ser vi Emilie og Anne-Marit samarbeide om å lage sushi.

Emilie trekker fram samholdet og den gode stemninga på linja som noe av det beste ved året;

» Helt i staren av skoleåret dro vi på vår første linjetur til Inderøya og Fosen. Det var da 8 forskjellige ungdommer virkelig ble en gjeng. Det gode sosiale miljøet på linja varte hele året, og vi kom veldig tett på hverandre.»

Emilie og resten av gjengen på Matlyst-Italia har i løpet av skoleåret vært på flere linjeturer. På senhøsten dro vi til Røros, for å gjøre oss kjent med lokal matkultur i verdensarvbyen. I februar gikk turen til København, hvor vi blant annet besøkte matmarkedet Torvehallerne, og var på restaurant i Kødbyen. Det store høydepunktet kom på slutten av skoleåret, da vi tilbrakte en uke med fantastiske matopplevelser og sosialt samhold i vakre Piemonte i Italia.

» For meg har turene vært en viktig del av skoleåret, både sosialt og faglig. Jeg er veldig glad i å reise, og turene ga oss både noe å glede oss skikkelig til, og noe å mimre og snakke om etterpå.»

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Avslutningsvis sier Emilie:

» Jeg er glad for at jeg valgte å ta et år på Peder Morset Folkehøgskole. Jeg sitter igjen med mange gode minner, nye venner og kunnskap og erfaringer jeg vet vil komme til nytte framover.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s