Trøndersk matsafari. Del 1

Da har vi vært på vår første linjetur. Tirsdag 18. september satte vi oss i bussen og kjørte til Inderøya, hvor vi besøkte flere lokale matprodusenter. Først var vi på Ystgård gartneri, hvor vi ble vist rundt, og fikk høre om hvordan de driver gartneriet sitt. Vi benyttet selvsagt anledningen til å kjøpe med oss masse deilige grønnsaker og urter.

Deretter gikk turen til Inderøy slakteri, hvor vi kjøpte med oss Inderøysodd. En trøndersk spesialitet, som ble middag på tirsdag. Gangstad gårdsysteri var neste stopp på ruta. Der fikk vi se oss rundt på den flotte gården, og fikk smaksprøver av mange typer ost som de laget der. Etter et besøk på e@internetcafe, fortsatte reisen:

Ut mot havet

Målet for turen var Kråkøya i Roan kommune, og temaet var sjømat. Vi fikk en flott omvisning av Trude på Kråkøya lakseslakteri. Der fikk vi se laksen i mærene, og vi ble tatt med gjennom hele produksjonsrekka. På toppen av det hele fikk vi med oss fersk laks, både for å ha til middag på onsdag, og en hel kasse som vi tok med til skolen. Tusen takk til den herlige gjengen på Kråkøya!

 

Etter besøket på slakteriet var det klart for lunsj i fjæra. Mange uttrykte en viss skepsis da Toril og Sissel fortalte oss om den planlagte menyen: Hvitløksdampede strandsnegler og tangchips.Men vi er en gjeng som tar utfordringer, og sanket snegler og tang. Nesten alle prøvde, og de fleste syntes det var godt. Moro var det iallefall!

Etter å ha inntatt en bedre middag med fersk laks og ovnsbakte rotgrønnsaker fra Inderøy, var det tid for kortspill og god stemning på loftstua:-)

På torsdag var det tid for å reise tilbake til skolen. Takk for turen til en herlig gjeng!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s